Conny Busstra

Mijn naam is Conny Busstra, oprichtster en voorzitter van Stichting Idemo.
Als kind al was ik begaan met alles wat in mijn ogen hulp nodig had,zowel mensen als dieren en besloot verpleegkundige te worden en werkte in Utrecht op de dierenambulance.Ik heb veel gereisd en helaas zijn er weinig landen waar mensen zorgvuldig met elkaar of met hun dieren omgaan. Dan doen we het in Nederland zo slecht nog niet. Voordat ik ging reizen had ik een hondje, 4 katten, een ezel, een paard, 2 schapen, kippen en ganzen.Nu ben ik het blije baasje van 5 honden en 2 katten en 7 kippen, ik woon prachtig, aan de rand van het bos. Ik werk op de psychiatrie afdeling van een ziekenhuis en heb een praktijk als Energetisch en Psychosociaal therapeut. In mijn vakanties ga ik naar Kroatië om te helpen in het asiel. Elk gered hondje of katje, elke blije nieuwe eigenaar, alle geklaarde klussen en vooral al die leuke en lieve mensen die we ontmoeten en die ons helpen, verrijken mijn leven.

Paul Kok

Mijn naam is Paul Kok, vanaf het begin betrokken bij de stichting. Als er weer een trip naar Kroatië is gepland, dan regel ik vrij en ga mee. Ik ben het manusje van alles. Ik zorg dat de hokken niet meer lekken, repareer alles wat los en vast zit, maak tafels en kasten, knuffel met de honden en loop met de honden die er echt even uit moeten. Helaas komen we altijd tijd tekort. Het is fijn wat voor de mensen en dieren daar te kunnen doen.

 

 

 

Mariska Budding
Een aantal jaren geleden adopteerde ik een hondje via Idemo. Omdat ik ontzettend blij was met mijn hond - en graag iets terug wilde doen - bleef ik de stichting volgen.2 jaar geleden werd via Facebook een noodoproep gedaan. Een jonge hond was in Kroatie in gevaar en zocht dringend een opvangplek. Dit was voor mij de kans om iets terug te doen en ik besloot om contact op te nemen.Ik dacht toen nog dat het een eenmalige actie zou zijn maar de nood was hoog; en eigenlijk ging het vanzelf.  Steeds weer kwam er een hondje bij mij in huis. Jong of al wat ouder; het maakt me niet uit  Groot of klein,wie het (het hardste) nodig heeft is welkom. Inmiddels hebben vanuit mijn huis 27 honden een plekje gekregen. Op dit moment heb ik een plekje vrij... maar dat mandje zal weer snel gevuld zijn!
René en Mariska

Wij zijn René en Mariska. In 2011 hebben wij onze eerste hond Dylan via Stichting idemo opgehaald in koekange, hij kwam uit het asiel. Een jaar later zijn we een week mee geweest om te kijken waar hij nou vandaan kwam. In die week kwam Sunny op ons pad, die hadden ze gered uit een dodingsstation en mocht mee naar Nederland. Ondertussen zijn wij meerdere keren een week met de stichting mee geweest om daar een handje te helpen en rijdt René af en toe transporten. Vanaf 2014 hebben we besloten om ook hondjes op te vangen en hebben wij tot nu toe er voor gezorgd dat er 26 hondjes een super plekje hebben gekregen en wat is het dan leuk dat je zo nu en dan een update krijgt hoe het met ze gaat.

Familie Telkamp
Ik ben Alwin Telkamp. Samen met Diana en onze 3 kinderen Kelly, Justin en Djayden wonen we in de provincie Groningen. Vooral Diana is altijd al dol op alle dieren geweest en al helemaal honden. Honden staan dicht bij de wolf en dat is een fascinerend mooi wezen. Omdat we graag iets wilden betekenen voor dieren en te kunnen helpen ze een goed leven te kunnen geven, zijn we in 2017 ons gaan verdiepen in diverse Stichtingen. Zo kwamen we bij Stichting Idemo terecht. Sindsdien hebben we al een aantal honden een tijdelijk plekje mogen bieden waar we ze hebben kunnen laten ervaren wat het leven in huis betekend en dat gaat natuurlijk gepaard met veel aandacht en liefde. Uiteindelijk gaan ze naar hun 4-ever mandje en dat gevoel geeft veel voldoening aan ons, om daar deel vanuit te mogen maken. Alwin doet onze website.
 
 
Corinne de Geest

Hoi,ik ben Corinne de Geest en woonachtig te Doetinchem. Ik woon samen met 8 katten en 2 honden en een aantal cavias. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in een dierenasiel en doe nu al 25 jaar kittenopvang voor de dierenbescherming. Voornamelijk moederloze kittens met de fles groot brengen en herplaatsen. Ik kwam in contact met Idemo toen ik elke keer een hondje op marktplaats tegen kwam dat me niet los liet. Blinde Onno (snor) uit Kroatië. Na lang nadenken besloten dat ik hem een kans wilde geven. Toen ik hem op ging halen was ik diep onder de indruk van al die honden die hier kwamen voor een beter leven en besloot me aan te melden als gastgezin. Anderhalve week later kwam mijn eerste opvang hond en sindsdien niet meer zonder gezeten! Het is geweldig om met dat beetje extra liefde en aandacht de honden te zien op bloeien en ze zo een betere toekomst te kunnen geven!

Dorette Breure

Dit ben ik, samen met onze Tobi, die wij 2 jaar geleden( 2015) via Stichting Idemo hebben gevonden.
We zijn zo blij met hem!
We zijn ook opvanggezin geworden voor Stichting Idemo. We vinden het erg leuk om af en toe een hondje met liefde te verzorgen totdat hij een forever plekje heeft gevonden. Kleine Lily, stoere Eddy en mooie Shanty hebben een prachtig plekje gevonden. En dát voelt zo goed!

Grada

Sinds ongeveer eind oktober vang ik honden op voor de stichting. Dit komt door een noodoproep op facebook. Een jaar of wat daarvoor is mijn eigen hond overleden en ik miste het gezelschap van een hond om me heen, maar ik was er nog niet aan toe om voor vast een hond te adopteren. Door het oproepje, verdiepte ik me wat in de organisatie en besloot me op te geven als opvangadres, samen met mijn dochter die toen nog bij mij in woonde. Inmiddels vang ik zelf op, mijn dochter is uit huis en vangt op wanneer er nood is. Beide dochters zijn bereid om mijn honden uit te laten wanneer ik afspraken heb,
Ik vang de hondjes op in Meppel, in een eengezinswoning met een tuin, vlakbij een park waar fijn te wandelen is. Regelmatig komt mijn kleindochter op bezoek en zij houdt zich ook met plezier bezig met de hondjes. Zij vindt het erg interessant dat er steeds honden komen en gaan en houdt ervan om met ze te knuffelen en spelen. Vanaf het eerste hondje dat ik opving, ben ik erachter gekomen dat het erg veel werk is, maar ook ontzettend dankbaar, liefdevol werk en ik heb er geen moment spijt van.

Amila en Ivana

We are Amila Citakovic (journalist) and Ivana Tomic (psychologist), living in Bosnia and Hercegovina, each with one dog. Our rescue work started long time ago, before social media and when dog catchers were killing stray dogs with guns in night time. After a while, we rescued a puppy named Mila together and that connected us with so many wonderful people. What was few rescued dogs at a time, soon became 40-50 rescues... We teamed up with wonderful people from Denmark, built a small shelter and formed a rescue called Marianne`s Dog Food Bank. But what made us survive all these years is Stichting Idemo and adoptions that mean everything both to us and the dogs! Without Idemo nothing we do here would be possible.

 

 

Meintje, Melissa en Lorenzo

Wij zijn van links naar rechts Meintje, Melissa en Lorenzo. wij zijn bij de stichting gekomen toen wij 1 van onze hondjes adopteerden. toch wouden we wat meer doen voor de stichting en zijn we gaan helpen met transporten en andere dingen,  tussendoor waren er nog 2 noodoproepen  en hebben wij nu 4 hondjes waarvan 3 idemootjes.  waar we allemaal erg blij mee zijn.

Wico

Ik ben vrijwilliger omdat ik vind dat dieren meer respect verdienen dan ze krijgen en ik het lot van alle dieren aantrek en als je ze met liefde behandeld er zoveel voor terug krijgt.

 

 

Naida Kaltak
Ze woont in Bosnië en houdt van dieren.Dan valt het leven niet mee. Naida heeft al honderden dieren gered en verloren.Ze wordt dagelijks geconfroteerd met mishandelde honden, pupjes bij het vuilnis en kittens die langs de weg zijn achter gelaten. Het is een strijd tegen de bierkaai maar elk gered dier is er 1 en daarom proberen wij haar zo veel mogelijk te helpen. Daarnaast moet ze ook nog werken, stort haar huis bijna in elkaar en heeft ze torenhoge schulden bij de dierenarts. We hopen dan ook maar op het winnen van de loterij.
 
Elvira Raković
Elvira Raković woont in Bosnië en is vreselijk begaan met de ellende van de zwerfhonden en katten.
Ze staat elke dag voor dag en dauw op om de zwervers te voeren en moet daarna als jurisdich adviseur aan het werk. Met onze vangkooien probeert ze zo veel mogelijk dieren te vangen en te castereren.
Ook vangt ze veel gewonde dieren op. Van slapen komt helaas weinig meer en het enige wat wij kunnen doen is zorgen voor voer, geld voor sterilisaties en het ophalen van de hondjes die geschikt zijn om in Nederland geplaatst te worden.
Maja Brkić

Woont in Kroatie. Overdag staat ze voor de klas en probeert kinderen te leren hoe ze met dieren om moeten gaan. De rest van haar tijd is ze bezig met het redden van katten en honden die achteloos zijn achtergelaten op straat of in het bos. Het is een hels karwei en daarom proberen wij zo veel mogelijk te helpen. Ons gezamelijk doel is zo veel mogelijk te bereiken met sterilisatieprogramma's en voorlichting aan de nieuwe generatie.